Avoinna sopimuksen mukaan

+358 44 530 9323
Se elää sittenkin
Zaida - Hyvinvoinnin Alkemisti esittäytyy
Hyvinvoinnin Alkemisti esittäytyy
Kiitos kärsivällisyydestä blogin heräämisen odottelussa. Elämä on ollut viime ajat varsin hektistä kun olen täydentänyt ammattiosaamistani funktionaalisen ravintoterapian, Method Putkisto ohjaajuuden ja nyt viimeisimpänä kliinisen hypnoterapian saralla.


Vieläkään en uskalla luvata että blogi päivittyy säännöllisesti viikottain, mutta siirrän lähiaikoina ainakin vanhoja postauksia vanhoilta sivuilta päivitettyinä versioina tänne, joten luettavaa tulee jatkossa hyvinkin paljon enemmän. Ihan ensimmäisenä lienee kuitenkin aihetta esitellä ihan itseni, eli kuka se hyvinvoinnin alkemisti oikein on tai varsinkin se, millä mandaatilla minä hyvinvoinnista paasaan.

Alkemisti Zaida

Nimi: Zaida Hämäläinen

Suoritettu koulutus

  • Terveysopisto Salus: Funktionaalisen puolen ravintoneuvoja  ja -terapeutti opinnot
  • Method Putkisto Instituutti: Lisensoitu MP Original, MP Kevytohjelma ja MP Luonnollinen 3D kasvoklinikka ohjaaja
  • ICH: Kliinisen hypnoterapian peruskurssi

  • Edelleen käynnissä olevat opinnot:
  • Ravintoterapian diplomityöt palauttamista vaille valmis

Diplomitason opinnot Method Putkisto Face Up ja MP Individual trainer sekä MP Palautumisen taito valmentaja-koulutuksissa

Kliinisen hypnoterapian diplomitason opinnot

Näiden lisäksi vuosien varrelle on mahtunut monenmoista muutakin koulutusta. 

Lukion jälkeen pääsin opiskelemaan meikkitaiteilija-maskeeraajaksi Face Artiin. Toimin valmistumisen jälkeen pari vuotta maskeerauksen opettajanakin. Olen siis aina oppinut asiat parhaiten opiskelemalla ja sen jälkeen opettamalla oppimani asian muille. Ehkä se on yksi syy miksi nautin nykyään työstäni tiennäyttäjänä ja opastajana omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille.

Seuraava opinto oli yrittäjän ammattitutkinto, olin ensimmäisiä vuosikursseja jolle yrittäjyyden ihmeitä oikeasti opetettiin. Laman jälkeen kun haluttiin nostaa Suomi jaloilleen kannustaen yrittäjyyteen. Sen jälkeen opiskelin asiakaspalvelun ja markkinoinnin merkonomiksi, sitten graafisen alan perustutkinnon julkaisuvalmistajaksi ja sitten oli vuorossa muutaman vuoden tauon jälkeen nämä hyvinvointiin tähtäävät opinnot. Sen verran vielä tein niidenkin aikana "harharetkiä" että suoritin myös johtamisen erikoisammattitutkinnon. Enkä edes viitsi listata tähän niitä kaikkia lyhyitä kursseja jotka olen vuosien mittaan suorittanut.

Tiennäyttäjäsi tasapainoiseen oloon

Olen aina kokenut oppivani asioita parhaiten opettamalla niitä muille. Tämä on osaltaan varmaan se syy miksi en ole pelännyt asiakastyön tekemistä jo opiskelujen alkuvaiheesta lähtien. Kaikki nämä hyvinvointia tukevat asiat joita tuon asiakkaiden avuksi ovat jotakin sellaista jota olen jollain tasolla testannut itseni kautta. 

Ravintolisissä ja ruokavalioissa käytän aina itseäni koekaniinina, jos en huomaa näillä mitään vaikutusta itseeni en suosittele niitä muillekaan. Tai saatan kertoa vaihtoehdon olemassa olosta, mutta kerron myös olenko vai en huomannut jostakin apuja. Tästä omakohtaisesta kokemuksesta johtuen mun on helppo samaistua suolisto-ongelmaisen tuskaan, ja kertoa mitkä ovat mua auttaneet, samoi migreenipotilaiden, selkäkipuisten, vaikeiden menkkakipujen kanssa eläneiden ja vaihdevuosioireista kärsineiden kanssa.

Hyvinvoinnin Alkemisti Zaida

Vaikka rakastan opiskelua ja olen viime vuosina käyttänyt satoja ja satoja tunteja uppoutuen opintomateriaaleihin luennoilla ja harjoittelun muodossa, niin yksi oleellisin asia on kuitenkin se vertaistuki jota voin edellä mainituille asiakasryhmille antaa. 

Koen että jokainen ihminen on oman kehonsa asiantuntija. Minä voin selittää fysiologian, epigenetiikan ja biomekaniikan miksi keho toimii tietyissä asioissa kuten se toimii. Voin järkeistää sen mitä tapahtuu kun verensokeri surfaa vuoristorataa ja miten se vaikuttaa kaikkiin kehosi soluihin. Silti minä en voi tietää miltä olosi tuntuu ja milloin se on saavuttanut tasapainon. Minä en voi myöskään tehdä töitä konsultoitavani puolesta. Eli joudut itse tekemään aina raskaimman työn kun hakeudut valmennukseeni. Minä oivallutan sinut ymmärtämään kehoasi ja sitä kautta tekemään parhaita ratkaisuja jotka tukevat hyvinvointiasi.

Pysy siis matkassa mukana niin näytän sinulle tien tasapainoiseen oloon, niin henkisesti, fyysisesti kuin mielen tasolla.

Tiennäyttäjäsi - Hyvinvoinnin Alkemisti

-Zaïda-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Math Captcha
− 2 = 7