Palvelut

Hyvinvoinnin Alkemia tarjoaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtääviä palveluita. 

Voin olla avuksi mm seuraavien asioiden kanssa:

Ruokavalio

Syötkö monipuolisesti? Saatko riittävästi ravinteita? 

Uni

Nukutko tarpeeksi? Onko unesi riittävän palauttavaa?

Liikkuvuus

Onko tasapainosi ja liikkuvuutesi hyvät? Entä liikutko tarpeeksi?

Suoliston toiminta

Ummettaako tai kärsitkö ruuansulatusongelmista?

Hormonitasapaino

 Onko elämä stressaavaa? Tai lähestyvätkö vaihdevuodet

Painonhallinta

Onko sinulla haasteita painon hallinnan kanssa?

Kraniosakraaliterapia eli CST on kokonaisvaltainen, turvallinen, hellä manuaalinen kehoterapia, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen lääkäri–osteopaatti John E. Upledger.

CSTllä vaikutetaan kraniosakraalijärjestelmään, jonka tehtävänä on suojata aivoja, selkäydintä sekä avustaa selkäydinnestekiertoa. CST-hoidot vaikuttavat mm. hermostolliseen ja hormonaaliseen toimintaan, hengitys, -verenkierron, -ja lymfajärjestelmään, sisäelimiin, luustoon, pehmytkudoksiin sekä mieleen.

Erilaisten vaivojen, kipujen ja ongelmien takana voi olla hyvinkin vanhoja tapahtumia kuten raskaus, synnytys, fyysinen tai psyykkinen trauma, kehollisia virheasentoja, stressi yms. CST:n avulla voidaan vapauttaa jännitteitä jäljittäen erilaisten ongelmien varsinaiset ja alkuperäiset syyt, eikä pelkästään hoitaen oiretta, jotka yleensä ilmenevät muualla kehossa.

CST sopii lähes kaikille, kaiken ikäisille ihmisille. Lisäksi myös eläimet ovat hyvin vastaanottavaisia tälle hoitomuodolle. (En hoida eläimiä, mutta voin antaa suosituksia niihin erikoistuneista hoitajista)


Yksi hoitokerta kestää noin tunnin. Kehon itsekorjaamismekanismi jatkaa hoidon jälkeen työskentelyä yhdestä kahteen viikkoon. CST toimii myös hyvin ennaltaehkäisevästi, tukien terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämistä.

CST:hen voidaan yhdistää muita hoitomuotoja niin perinteisen lääketieteen hoitoja kuin vaihtoehtohoitojen puolelta. Mikäli haluat kokeilla CST.tä ja sinulla on meneillään jokin lääketieteellinen hoito, konsultoithan ensin lääkärisi kanssa.

CST on osa Hyvinvoinnin Alkemian valmennuspakettia.

Hoitoaiheita ovat mm.

-Tunneperäisiä ongelmia ja traumoja          -Niska ja selkä vaivat
-Päänsärky /migreeni                                      -Ahdistuneisuus/masennus
-Leukanivelongelmat                                       -Oppimisvaikeudet
-Keskushermoston häiriö                               -ADD/ADHD
-Kuukautiskivut ja vaihdevuosiongelmat     -Univaikeudet
-Välikorvaongelmat/tinnitus                          -Krooninen väsymys
-Stressiin ja jännityksiin liittyviä häiriöitä     -Urheiluvammat/kaatumiset
-Fibromyalgia ja muut sidekudossairaudet -Post-traumaattiset stressihäiriöt

Varaa aika hoitoon Oulunkylään

Kliininen hypnoterapia, mitä se on?

Kliininen hypnoterapia tarkoittaa, että siinä käytetään tieteellisesti tutkittuja terapiamuotoja, kuten kognitiivista käyttäytymisterapiaa (CBT) psykoterapiaa, Gestalt'ia ja myös NLP-tekniikoita asiakkaan tarpeiden mukaan.

Kaikki hypnoosi on itsehypnoosia; ihminen vie hypnoterapeutin avulla ohjatusti itsensä hypnoositilaan, joka on syvä rentoutuneisuuden tila. Hypnoosin onnistuminen vaatii luottamuksen hypnoterapeutin ja asiakkaan välillä. Pelko on suurin este hypnoosiin vaipumiselle.

Hypnoosi on syvän keskittymisen tila, jossa tietoinen mieli laitetaan hetkeksi syrjään, jotta päästään työskentelemään alitajunnan kautta.


Hypnoottinen tila, eli transsi, ei ole unta, ja asiakkaalla säilyy koko ajan kontrolli itsestään, toisin kuin unessa. Transsin voi keskeyttää halutessaan koska tahansa vain avaamalla silmänsä, jolloin virkistyy täysin.

Hypnoterapian tarkoitus on saada mielen osat balanssiin. 

Tietoinen mieli suunnittelee, järkeilee ja päättää asioista. Alitajunnassa sijaitsevat muistot, uskomukset, kokemukset, mielikuvitus ja tunteet. Sieltä kumpuaa myös sisäinen puhe, joka vaikuttaa ratkaisevasti tomintaamme, valintoihimme ja tunnetilaamme.


Jos tietoinen ja alitajuinen mieli ovat ristiriidassa, alitajunta voittaa lopulta aina. Hypnoosin avulla pystytään vaikuttamaan suoraan alitajuiseen mieleen, johon järjen kautta ei pääse käsiksi.

Hypnoosi on menetelmä, jossa alitajuinen ja tietoinen mieli saadaan tekemään yhteistyötä tavoitteen saavuttamiseksi.


Hypnoterapiasta voit saada apua mm

 • Painonhallinnassa

  • Stressin lievittämisessä
  • Tupakoinnin lopettamisessa
  • Univaikeuksissa
  • Ahdistuksessa ja lievässä masennuksessa
  • Paniikkihäiriössä
  • Esiintymisjännityksessä ja tentti tai pääsykoejännityksessä
  • Lentopelossa
  • Fobioissa
  • Kivun hallinnassa, esim. syöpähoitojen tukena
  • Haitallisten tapojen poistossa
  • Urheiluvalmennuksessa
  • Tavoitteiden saavuttamisessa

Olen suorittanut Suomen hypnoosiliitto ry:n hyväksymän ICH kliinisen hypnoterapian diplomikurssin.

Varaa aika

HVA kasvoklinikka

Kasvot ovat kuin ikkuna - niistä näkyy terveytesi, ikäsi, mielialasi ja persoonallisuutesi. Näiden harjoitteiden avulla voit parantaa kasvojen lihaksiston kuntoa ja samalla niska-hartiaseutu rentoutuu, kaksoisleuat ja turvotukset häviävät, ihon väri kirkastuu, kommunikointisi paranee. Lisäksi voit saada helpotusta päänsärkyyn, purentahäiriöihin ja poskiontelovaivoihin. Ja mikä parasta, samalla kaunistut

 

HVA Kasvoklinikka tunnit sopivat aivan vasta-alkajille siinä kuin aktiivisesti kasvoharjoitteluun tottuneille. Jokainen tutustuu tuntien aikana omien kasvojensa lihaksiston toimintaan ja oppii rentouttamaan purulihaksiston ja uudelleen hermottamaan ilmelihaksiston.

Valittavana on sekä ryhmätunteja että yksilöohjausta.Somaattinen harjoittelu

Liike on lääke sanotaan. Jotta ravintoaineet kulkeutuvat suolistosta verenkierron kautta kaikkialle elimistöön ja kuona-aineet saadaan kulkeutumaan lymfaattisen järjestelmän kautta pois elimistöstä tarvitaan elimistöön myös liikettä. Somaattinen harjoittelu on kehonhallintamenetelmä joka huomioi nämä asiat ja pyrkii samalla hermottamaan lihaksiston uudestaan ja auttamaan kehon dynaamiseen ryhtiin jolloin voit ehkäistä myös tuki- ja liikuntaelinsairauksia. 


Somaatisen harjoittelun tunnit sopivat aivan vasta-alkajille siinä kuin aktiivisesti kehotyöskentelyyn tottuneille. Jokainen tutustuu tuntien aikana oman kehonsa toimintaan ja oppii tunnistamaan kehon antamia signaaleja ja näin saat päivittäiseen arkeen työvälineitä jolla vähitellen parannat tasapainoa ja kehon hallintaa.

Somaattinen harjoittelu vapauttaa myös kehon tunnelukkoja. Valittavana on sekä ryhmätunteja että yksilöohjausta.


Spine-metodi 

Tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöissä käytän työvälineenäni suomalaista Spine-metodi liike-analyysiä jolla kartoitetaan kehon liikkuvuutta ja saadaan selville ongelmakohdat josta harjoittelu kannattaa aloittaa. 

Varaa puhelinaika sopiaksesi henkilökohtaisen ohjaustunnin
Funktionaalisen puolen ravintoterapia keskittyy suoliston toiminnallisiin häiriöihin ja näiden häiriöiden ennaltaehkäisyyn sekä suoliston tasapainon palauttamiseen. Suolistolla on merkittävä rooli kokonaishyvinvoinnissa ja suoliston toimintahäiriöistä johtuvat oireilut voivat ilmetä mm päänsärkynä, nivel ja lihaskipuina ja erilaisina muina elimistön oireiluina, mm kohonneen verensokerin tai verenpaineen muodossa.


Ravintoterapiaa voidaan käyttää myös erilaisten sairauksien lääkkeellisen hoidon tukihoitona. Tällöin hoito-ohjelma rakennetaan yhteistyössä lääkärin kanssa.

Osana ravintoterapiaa ovat myös funktionaaliset testit sekä ravintolisät. 


Erityisosaamiseni:

Hormonaaliset epätasapainotilat, kuten vaihdevuosioireilut

Epigenetiikka - ravitsemuksellisesti geeneihin vaikuttaminen

Stressiperäiset suolisto-oireilut

Varaa aika maksuttomaan kartoituspuheluun
Valikoimaani kuuluvat lukuisat erilaiset funktionaalisen lääketieteen testit.

Esimerkiksi erilaiset verikokeista selvitettävät yliherkkyystestit, suoliston hyvinvoinnista kertovat uloste- ja mikrobitestit, hormonitasapainoja voidaan mitata mm sylki- ja virtsatestein sekä valikoimassa on erilaisia variaatiota geenitesteistä.


Varaa aika konsultaatioon jos haluat tilata jotain näistä testeistä.

Käytettävissä on myös yhteistyökumppanini Puhdin kautta koko laaja normaalien laboratorioverikokeiden valikoima. 

Saat Puhdin testeistä -10% alennuksen koodilla zaida10

Puhdin oma verkkopalvelu avaa testin tulokset varsin helposti, mutta jos kaipaat apua testin tulkintaan voit sitä varten tilata konsultaatioajan.

Varaa tästä  Puhti-laboratoriotesti
Käytän asiakastyössä monipuolisesti erilaisia ravintolisiä ja lisäravinteita. Terapeuttisessa työssä asiakkaalle räätälöidään yksilöllinen suositus ravintolisistä jotka nopeuttavat elimistön pääsyä tasapainoon.


Perusterveelle joka haluaa parantaa suorituskykyään suosittelen tutustumaan FitLinen tuotevalikoimaan. Olen käyttänyt näitä tuotteita hyvällä menestyksellä oman suolisto-ongelmani tasapainottamiseen ja päivittäisen energiatason ylläpitämiseen vuodesta 2005 lähtien ja asiakastyössä vuodesta 2013 lähtien. 


Tutustu tuotteisiin alla olevan linkin kautta, ja jos haluat apuani sopivan tuotteen tai tuotepaketin valintaan, ota yhteys sähköpostilla tai viestillä niin autan mielelläni.

Lue lisää ja tilaa FitLine ravintolisäsi tästä
Miksi panostaa työhyvinvointiin? Yksi sairaspoissaolo-päivä maksaa työnantajalle vähintään 350€. Sairauspoissaolojen väheneminen on yritykselle merkittävä kustannussäästö. Palautumisen ja unen laadun paraneminen parantaa työssä tuottavuutta merkittävästi. Työhyvinvointi myös sitouttaa työntekijän paremmin työpaikkaan.


Ravintoluennot

Kuinka ruokavaliolla ja ravintoon liittyvillä valinnoilla voi vaikuttaa energiatasoihin, työssä jaksamiseen, palautumiseen ja vastustuskykyyn

Luentojen kesto sopimuksen mukaan 45 - 120 min. Puolen päivän ja koko päivän luentosetit myös mahdollisia TYHY ja TYKY-päivän ohjelmaksi. Voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.


Method Putkisto

Ryhtieroosio kuvaa huomaamatonta ryhdin rappioitumista. Sen oireet tunnistetaan selkäkipuina tai keskittymisen vaikeudesta. Method Putkisto lajit tarjoavat hyvät harjoitusohjelmat jolla saadaan stressi kuriin, palautuminen käyntiin, tuodaan ryhtiä, parempaa kehon hallintaa ja parempaa aivojen toimintaa.

Ohjaustunnin kesto sopimuksen mukaan 30 - 90 min. Puolen päivän ja koko päivän workshopit ovat myös mahdollisia TYHY ja TYKY-päivän ohjelmaksi. Voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.


Rentoutusvalmennus

Erittäin syvärentouttava, meditatiivinen harjoitus jossa keho ja mieli viedään rentoutuneeseen tilaan ja hermosto saadaan tasapainotettu pakene ja taistele - tilasta palauttavaan ja luovaan tilaan. Valmennuksen kesto sopimuksen mukaan 45-90 min

Pyydä tarjous zaida@hyvinvoinninalkemia.fi