Palvelut

Hyvinvoinnin Alkemia tarjoaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtääviä palveluita. 

Voin olla avuksi mm seuraavien asioiden kanssa:

Ruokavalio

Syötkö monipuolisesti? Saatko riittävästi ravinteita? 

Uni

Nukutko tarpeeksi? Onko unesi riittävän palauttavaa?

Liikkuvuus

Onko tasapainosi ja liikkuvuutesi hyvät?

Suoliston toiminta

Ummettaako tai kärsitkö ruuansulatusongelmista?

Hormonitasapaino

 Onko elämä stressaavaa? Tai lähestyvätkö vaihdevuodet

Painonhallinta

Onko sinulla haasteita painon hallinnan kanssa?
Immuniteetti
Energiataso
Luut ja nivelet
Iho

Kuinka voit vahvistaa elimistöäsi?

Näinä aikoina haluamme varmasti kaikki säilyttää parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja tukea immuunipuolustusta parhaalla mahdollisella tavalla. 

Kokonaisvaltainen hyvinvointi...

Lue lisää
Funktionaalisen puolen ravintoterapia keskittyy suoliston toiminnallisiin häiriöihin ja näiden häiriöiden ennaltaehkäisyyn sekä suoliston tasapainon palauttamiseen. Suolistolla on merkittävä rooli kokonaishyvinvoinnissa ja suoliston toimintahäiriöistä johtuvat oireilut voivat ilmetä mm päänsärkynä, nivel ja lihaskipuina ja erilaisina muina elimistön oireiluina, mm kohonneen verensokerin tai verenpaineen muodossa.


Ravintoterapiaa voidaan käyttää myös erilaisten sairauksien lääkkeellisen hoidon tukihoitona. Tällöin hoito-ohjelma rakennetaan yhteistyössä lääkärin kanssa.


Erityisosaamiseni:

Hormonaaliset epätasapainotilat, kuten vaihdevuosioireilut

Epigenetiikka - ravitsemuksellisesti geeneihin vaikuttaminen

Stressiperäiset suolisto-oireilut

Käytän asiakastyössä monipuolisesti erilaisia ravintolisiä ja lisäravinteita. Terapeuttisessa työssä asiakkaalle räätälöidään yksilöllinen suositus ravintolisistä jotka nopeuttavat elimistön pääsyä tasapainoon.


Perusterveelle joka haluaa parantaa suorituskykyään suosittelen tutustumaan FitLinen tuotevalikoimaan. Olen käyttänyt näitä tuotteita hyvällä menestyksellä oman suolisto-ongelmani tasapainottamiseen ja päivittäisen energiatason ylläpitämiseen. Tutustu http://6219030.fitline.fi

Valikoimaani kuuluvat lukuisat erilaiset funktionaalisen lääketieteen testit.

Esimerkiksi erilaiset verikokeista selvitettävät yliherkkyystestit, suoliston hyvinvoinnista kertovat uloste- ja mikrobitestit, hormonitasapainoja voidaan mitata mm sylki- ja virtsatestein sekä valikoimassa on erilaisia variaatiota geenitesteistä. Käytettävissä on myös yhteistyökumppanini Puhdin kautta koko laaja normaalien laboratorioverikokeiden valikoima.

Method Putkisto

Liike on lääke sanotaan. Jotta ravintoaineet kulkeutuvat suolistosta verenkierron kautta kaikkialle elimistöön ja kuona-aineet saadaan kulkeutumaan lymfaattisen järjestelmän kautta pois elimistöstä tarvitaan elimistöön myös liikettä. Method Putkisto on suomalainen kehonhallintamenetelmä joka huomioi nämä asiat ja pyrkii samalla hermottamaan lihaksiston uudestaan ja auttamaan kehon dynaamiseen ryhtiin jolloin voit ehkäistä myös tuki- ja liikuntaelinsairauksia. 


Method Putkisto tunnit sopivat aivan vasta-alkajille siinä kuin aktiivisesti kehotyöskentelyyn tottuneille. Jokainen tutustuu tuntien aikana oman kehonsa toimintaan ja oppii tunnistamaan kehon antamia signaaleja ja näin saat päivittäiseen arkeen työvälineitä jolla vähitellen parannat tasapainoa ja kehon hallintaa. Valittavana on sekä ryhmätunteja että yksilöohjausta.

Löydät lisätietoja Metohd Putkisto lajeista ja viikkotunneistani ohjaaja-sivultani https://www.methodputkisto.fi/tarjonta/ohjaaja-zaida-hämäläinen


Spine-metodi 

Tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöissä käytän työvälineenäni suomalaista Spine-metodi liike-analyysiä jolla kartoitetaan kehon liikkuvuutta ja saadaan selville ongelmakohdat josta harjoittelu kannattaa aloittaa. 

Miksi panostaa työhyvinvointiin? Yksi sairaspoissaolo-päivä maksaa työnantajalle vähintään 350€. Sairauspoissaolojen väheneminen on yritykselle merkittävä kustannussäästö. Palautumisen ja unen laadun paraneminen parantaa työssä tuottavuutta merkittävästi. Työhyvinvointi myös sitouttaa työntekijän paremmin työpaikkaan.


Ravintoluennot

Kuinka ruokavaliolla ja ravintoon liittyvillä valinnoilla voi vaikuttaa energiatasoihin, työssä jaksamiseen, palautumiseen ja vastustuskykyyn

Luentojen kesto sopimuksen mukaan 45 - 120 min. Puolen päivän ja koko päivän luentosetit myös mahdollisia TYHY ja TYKY-päivän ohjelmaksi. Voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.


Method Putkisto

Ryhtieroosio kuvaa huomaamatonta ryhdin rappioitumista. Sen oireet tunnistetaan selkäkipuina tai keskittymisen vaikeudesta. Method Putkisto lajit tarjoavat hyvät harjoitusohjelmat jolla saadaan stressi kuriin, palautuminen käyntiin, tuodaan ryhtiä, parempaa kehon hallintaa ja parempaa aivojen toimintaa.

Ohjaustunnin kesto sopimuksen mukaan 30 - 90 min. Puolen päivän ja koko päivän workshopit ovat myös mahdollisia TYHY ja TYKY-päivän ohjelmaksi. Voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.

Pyydä tarjous [email protected]