Hypno- ja rentoutusterapia

Kliininen hypnoterapia, mitä se on?

Kliininen hypnoterapia tarkoittaa, että siinä käytetään tieteellisesti tutkittuja terapiamuotoja, kuten kognitiivista käyttäytymisterapiaa (CBT) psykoterapiaa, Gestalt'ia ja myös NLP-tekniikoita asiakkaan tarpeiden mukaan.

Kaikki hypnoosi on itsehypnoosia; ihminen vie hypnoterapeutin avulla ohjatusti itsensä hypnoositilaan, joka on syvä rentoutuneisuuden tila. Hypnoosin onnistuminen vaatii luottamuksen hypnoterapeutin ja asiakkaan välillä. Pelko on suurin este hypnoosiin vaipumiselle.

Hypnoosi on syvän keskittymisen tila, jossa tietoinen mieli laitetaan hetkeksi syrjään, jotta päästään työskentelemään alitajunnan kautta.


Hypnoottinen tila, eli transsi, ei ole unta, ja asiakkaalla säilyy koko ajan kontrolli itsestään, toisin kuin unessa. Transsin voi keskeyttää halutessaan koska tahansa vain avaamalla silmänsä, jolloin virkistyy täysin.

Hypnoterapian tarkoitus on saada mielen osat balanssiin. 

Tietoinen mieli suunnittelee, järkeilee ja päättää asioista. Alitajunnassa sijaitsevat muistot, uskomukset, kokemukset, mielikuvitus ja tunteet. Sieltä kumpuaa myös sisäinen puhe, joka vaikuttaa ratkaisevasti tomintaamme, valintoihimme ja tunnetilaamme.


Jos tietoinen ja alitajuinen mieli ovat ristiriidassa, alitajunta voittaa lopulta aina. Hypnoosin avulla pystytään vaikuttamaan suoraan alitajuiseen mieleen, johon järjen kautta ei pääse käsiksi.

Hypnoosi on menetelmä, jossa alitajuinen ja tietoinen mieli saadaan tekemään yhteistyötä tavoitteen saavuttamiseksi.


Hypnoterapiasta voit saada apua mm
- Painonhallinnassa

- Stressin lievittämisessä

- Tupakoinnin lopettamisessa

- Univaikeuksisa

- Ahdistuksessa ja lievässä masennuksessa

- Paniikkihäiriöissä

- Esiintymisjännityksessä, tentti- tai pääsykoejännityksessä

- Lentopelossa

- Fobioissa

- Kivunhallinnassa ja mm syöpähoitojen tukena

- Haitallisten tapojen poistossa ja uusien tapojen istutuksesa

- Urheiluvalmennuksessa

- Tavoitteiden saavuttamisessa

Olen suorittanut Suomen hypnoosiliitto ry:n hyväksymän ICH kliinisen hypnoterapian diplomikurssin.